Ποιοι Είμαστε

« Όταν ένα παιδί δεν μαθαίνει με τον τρόπο που διδάσκεις, μάθε να διδάσκεις με τον τρόπο που μαθαίνει! » Ignacio Estrada

Ποιοι Είμαστε

Πως δουλεύουμε:

Στο Talk Talk σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες και πιστεύουμε στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού. Τα προγράμματα παρέμβασης είναι εξατομικευμένα και σχεδιασμένα ανάλογα τις ανάγκες των μικρών μας φίλων.

H θεραπευτική σχέση παιδιού-λογοθεραπευτή και η στενή συνεργασία με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

h-16
Talk Talk - Ο χώρος μας

O χώρος μας:

Το κέντρο μας βρίσκεται στην παλιά πόλη της Πάτρας και είναι ειδικά διαμορφωμένο να υποδεχτεί παιδιά και ενήλικες, παρέχοντας ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον για αυτούς και τους συνοδούς τους.

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Καρυτινού:

Η επιστημονική υπεύθυνη του TalkTalk ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Λογοθεραπείας στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΤΕΙ) της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος για τον Αυτισμό, του Πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκόβης.

Εργάστηκε στην Αγγλία σε μεγάλη ιδιωτική κλινική Λογοθεραπείας, “London Children’s Practice”, και σε διάφορα σχολεία στο κεντρικό και βόρειο Λονδίνο, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία διαταραχών άρθρωσης, μαθησιακών δυσκολιών, διαταραχών αυτιστικού φάσματος, τραυλισμό κ.α.

h-19
Talk Talk - Ο Σκοπός μας

Σκοπός μας είναι:

Η πρόληψη, πρόγνωση, διάγνωση, η θεραπεία / αποκατάσταση των διαταραχών του λόγου, της ομιλίας, της φωνής, της σίτισης και της επικοινωνίας καθώς και η ενημέρωση του κοινού, επαγγελματιών εκπαίδευσης και υγείας σχετικά με την επιστήμη της Λογοθεραπείας.

Η επιστήμη της λογοθεραπείας είναι συνεχώς αναπτυσσόμενη και γιαυτό η διαρκής ενημέρωση και η εφαρμογή των επικαιροποιημένων παρεμβάσεων της επιστημονικής κοινότητας αποτελούν δέσμευση για το κέντρο μας.

Οι παροχές μας:

Σε συνεργασία και συνεχή επικοινωνία με τους γονείς αλλά και την υπόλοιπη επιστημονική ομάδα (εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, θεράποντες ιατρούς, φροντιστές κλπ) συντάσσουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα φροντίδας που περιλαμβάνει:

Talk Talk - Οι Παροχές μας
Talk Talk - Ιδιαίτερα για τους μικρούς μας φίλους

Ιδιαίτερα για τους μικρούς μας φίλους:

Δημιουργούμε μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με το κάθε παιδί και προσπαθούμε και επιδιώκουμε να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του μέσα από μια σειρά ευχάριστων και δημιουργικών δραστηριοτήτων

«Η δουλειά του παιδιού είναι το παιχνίδι»
Μαρία Μοντεσσόρι

Στο Talk Talk το παιχνίδι έχει κυρίαρχο ρόλο στις συνεδρίες γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό το παιδί αναπτύσσει τις απαραίτητες δεξιότητες για την ανάπτυξη της γλώσσας και της επικοινωνίας.